Lakritsknäck
10 turkiskpeppar-karameller
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk riktigt smör
*
Krossa karamellerna i en mortel ganska fint och ställ det åt sidan.
*
Häll socker, sirap och grädde i en vid kastrull och koka tills det klarar kulprovet. Ca 15-30 minuter.
*
Dra sen kastrullen åt sidan och rör ner smör och karamellkross , rör tills det blandats väl, och häll sedan upp i knäckformar, och låt det kallna.
*Receptet kommer från arla*
*****************************
Fick detta av en vän, men har inte prövat det själv ännu.
*Receptet kommer från arla*
*****************************
Fick detta av en vän, men har inte prövat det själv ännu.
Lakritskola med havssalt
Klä en form med bakplåtspapper
krossa ½påse turkisk peppar i mortel.
Lägg i krosset +
3 dl grädde,
3dl socker,
1dl sirap,
1 msk kakao
i en kastrull
*
koka upp under omrörning. puttra en stund
och gör kulprovet , när det går att forma en
kladdig kula är det färdigt
*
Rör ner 2 tsk smör och häll i formen.
Låt det stelna kallt.
*
Smält 200g mörk choklad
*
doppa varje utskuren bit och lägg på ett
bakplåtspapper
*
strö havsalt över innan det stelnar.