Gott å blandat

Lakritsknäck

10 turkiskpeppar-karameller
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk riktigt smör
*
Krossa karamellerna i en mortel ganska fint och ställ det åt sidan.
*
Häll socker, sirap och grädde i en vid kastrull och koka tills det klarar kulprovet. Ca 15-30 minuter.
*
Dra sen kastrullen åt sidan och rör ner smör och karamellkross , rör tills det blandats väl, och häll sedan upp i knäckformar, och låt det kallna.




*Receptet kommer från arla*




*****************************


Fick detta av en vän, men har inte prövat det själv ännu.



Lakritskola med havssalt


Klä en form med bakplåtspapper


krossa ½påse turkisk peppar i mortel.


Lägg i krosset +


3 dl grädde,


3dl socker,


1dl sirap,


1 msk kakao


i en kastrull


*

koka upp under omrörning. puttra en stund 

och gör kulprovet , när det går att forma en 

kladdig kula är det färdigt


*

Rör ner 2 tsk smör och häll i formen.

Låt det stelna kallt.


*

Smält 200g mörk choklad


*

doppa varje utskuren bit och lägg på ett 

bakplåtspapper


*

strö havsalt över innan det stelnar.